İstanbul'un gizli köşeleri :)

"Paris güzel bir salon, Londra güzel bir park, Berlin güzel bir kışla ama İstanbul güzel bir şehir."
                                                                                                                                 Zülfü Livaneli 


Rumeli Feneri


İstanbul, adına onca şiir, yüzlerce söz yazılmış güzel şehir.. Gez gez bitmez. Bu yazımda İstanbul'un pek bilinmeyen gizli kalmış 5 köşesinden bahsedeceğim :)

Mercan


Anadolu yakasında Tuzla'da bulunan el değmemiş doğal kalmış bir sahil, resmen mutluluk saçıyor. Ben görünce aşık oldum buraya, iyi ki gördüm dedim burayı. Daha birkaç yıl öncesine kadar denize giriliyordu bu kıyılardan. Bir de yanı başında tatlı mı tatlış farklı mı farklı antika mı antika bir kafe var. Yolunuz Mercan'a düşmüşken Adriano Antik kafeye de uğrayın derim :)



Ulaşım için Kadıköy'den kalkan ve D100 karayolu boyunca ilerleyen 130A kullanabilirsiniz. Durak olarak Mercan Yuvasında inip, bir 5 dk yürüyeceksiniz :) 

Fenerbahçe

Yine Anadolu yakasında Kadıköy taraflarında bulunan, 3 tarafı denizle çevrili küçük bir ada diyebiliriz :) Denize sıfır kafeler, küçük bir park mavi ve yeşilin kesiştiği bir nokta. 



Romantika ya da Khalkedon'da güzel bir kahvaltı ya da öğle yemeyi yiyip, çayınızı kahvenizi keyifle yudumlayabileceğiniz bir yer Fenerbahçe. Bol bol foto çekilmeyi de unutmayın derim :)

Fenerbahçe'ye Marmaray ile Feneryolu durağında inip biraz yürüdükten sonra ulaşabilirsiniz :)

Atatürk Arboretumu

Burayı ilk fotoğraflardan gördüğümde İstanbul'da böyle bir yer mi varmış, demiştim. Gittim gördüm fotoğraflardakinden daha güzel, huzur dolu yemyeşil. 


Atatürk Arboretumu Avrupa yakasında Sarıyer'de bulunuyor. Giriş ücretli, öğrencilere indirimli. Giriş ücreti geçen yıl  sivillere 15 TL öğrencilere 5 TL idi, değişmiş midir şimdi bilemiyorum :) İçeriye içecek yiyecek sokmak yasak. Arboretumun kelime anlamı ağaç parkı, adından da anlaşıldığı üzere burası ağaç ve odunsu bitkilerin sergilendiği, içerisinde biri büyük biri küçük 2 adet yapay göl bulunan bir park . Arboretum geniş bir alanı kapsıyor, o yüzden gez gez bitmez, bol bol harika fotoğraflar çekebilirsiniz, özel günler için de harika bir çekim alanı, ama onun için ayrı bir ücret ödemeniz gerekiyor :)


Atatürk Arboretumu'na ulaşmak için Hacıosman metro durağında inip 42HM otobüsüne binip Kemerburgaz Yolu durağında inip bir 5-10 dk yukarı doğru yürümeniz lazım ve oradasınız :)

Dönüşte siz de bizim gibi doğanın içinde bulunan kır düğün alanı olarak da kullanılan Bahar Country'de karnınızı doyurabilirsiniz :)

Garipçe

Gel gelelim başka bir doğa harikasına.. Garipçe köyü.. Sarıyer'e bağlı Karadeniz'e kıyısı olan tatlı bir yerleşim yeri. Denize sıfır restoran ve kafeler, doğal ürünler, deniz manzarası herşey mevcut. 


Garipçeye ulaşım biraz zorlu oldu. Beşiktaş'tan Sarıyer için otobüse, Sarıyer'den de Garipçe için 150 nolu otobüse bindik. Köy merkezindeki duraktan inip, Garipçe Kalesine doğru biraz yürüdük. Kalenin  bir kısmı yıkılmış, ama manzarası muhteşem. Uçurumun kenarında eşsiz pozlar verebilirsiniz :) Bu arada 3.köprü de manzaralarınıza eşlik edebilir. 


Buraya kadar gelmişken denize sıfır restoranlarda güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Balık seviyorsanız tam yerindesiniz, ama ben köftesini tercih ettim pişman olmadım :) Ayrıca önden mısır ekmeği getiriyorlar sevenlere duyurulur. 

Buraya kadar gelmişken Rumeli Feneri'ne gitmeden de olmaz :) Geldiğiniz otobüse tekrar binip Rumeli Feneri durağında inip biraz yürüdükten sonra gözlerinizi eşsiz güzelliğe açabilirsiniz :)


Bomontiada

İstanbul'da arkadaşlarınınzla bir yerlerde oturup takılmak istiyorsunuz, bu yerin de sıradan mekanlara benzemesini istemiyorsunuz, belki güzel birkaç da foto çekiliriz diyorsanız, o zaman yolunuzu Şişli'de bulunan Bomontiada'ya çevirebilirsiniz. 


Burada eskiden bir bira fabrikası varmış, daha sonra restore edilerek çeşitli mekanlarla insanlar için sosyo kültürel bir ortam oluşturulmuş. Yaratıcı kültür kampüsü. İçerisinde birden fazla farklı tarzda kafe, müzik performans alanı, atölyeler, sergiler, açık hava sineması, gibi türlü türlü aktiviteler bulabilirsiniz. Biz bir iş çıkışı Populist'de yemek yemeyi tercih ettik. Siz ne yapacaksınız acaba :) 

Bomontiada'ya  34AS metrobüs hattını kullanıp Çağlayan durağında inip bir 10-15 dk yürüdükten sonra ulaşabilirsiniz :)


Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Başka serüvenlerde görüşmek üzere, tatlış günler dilerim :)







Yorumlar

  1. Çok keyifli ve bilgilendirici bir yazı olmuş ellerine ve ayakkarına sağlık 👏👏

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş. Teşekkürler☺

    YanıtlaSil
  3. Adriano Antik Kafe benim çok ilgimi çekti. Orada beş dakika da olsa kitap okumak istiyorum :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar