Kaş Gezilecek Yerler

"Gittiğin yerlerden sadece yeni hatıralar al ve sadece ayak izlerini bırak" Chief Seattle

Nisan-Mayıs ayı yaz tatilini planlamak için en iyi zamanlardır. Ne kadar erken, o kadar kar :)








Sizlere rehber olması için Kaş Gezimizden edindiğimiz tecrübeleri aktarıyor olacağım.

Uçsuz bucaksız alabildiğince mavi.. Ülkemiz gerçekten harika denizlere sahip, bu şansı değerlendirmemiz lazım.

Kaş'a Ulaşım

Kaş'a ulaşımın en kısa yolu eğer aracınız yoksa, önce Dalaman Havalimanına uçup, oradan da bir transfer aracı ile Kaş merkezine ulaşmak. Biz Özgür Turizmi seçtik ve de çok memnun kaldık. Dalaman Havalimanı'ndan 2 saat süren yolculuk sonrası Kaş merkeze vardık. Merak etmeyin yol üzerinde gördüğünüz manzaralar çektiğiniz bu 2 saati size unutturacak tarzdan :)



Konaklama

Kaş'ta birçok butik otel mevcut ama içlerinden bir tanesi var ki benim Kaş'ı tanımama sevmeme sebep olmuş bir blogger çift olan  Oylum Hanım ve Onur Bey'in işlettiği Kuytu Terrace. İnstagramdan severek takip ettiğim sayfalarında "baya_iyi" yeni bir yer açtıklarını görünce hemen ilk fırsatta bir Kaş gezi planı yapıp gittim. Hem iç dekorasyonları hem konumu hem de kahvaltılarına diyecek söz yok. Gerçekten çok memnun kaldık, sizin de aklınızda bulunsun. Konum olarak merkeze çok yakın, kendi sayfalarından detayları inceleyebilirsiniz https://www.kuytuterrace.com/ .

Kaş Gezilecek Yerler

1. Kaputaş Plajı

İlk sıraya Kaputaş Plajını koyuyorum. Çünkü bence Kaputaş’a gitmeden Kaş'a gittim diyemeyiz. Gerçekten abartıldığı kadar var, o merdivenlerden aşağıya baktığınızda gördüğünüz Turkuaz mavisi ve öğleden önceki denizin süt liman hali, kesinlikle listeye eklenmelik bir yer. Kaputaş plajında Belediye'nin işletmesi bulunuyor, şezlong ve şemsiye kiralarsanız onun ücretini ödüyorsunuz, extra bir ücret talep edilmiyor. Öğleden sonra ise dalgalar fazla oluyor, aklınızda bulunsun. Merkezden yaklaşık 20-25 dk uzaklıkta, minibüslerle kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

2. Antik Tiyatro Antiphellos

Geçmişten günümüze o zamanın tarihini yansıtan değerler hep ilgimi çekmiştir. Kaş'a gitmişken merkeze 10 dk yürüme mesafesinde olan muhteşem manzaralı Antik Tiyatro'yu görmeden geri dönemezdik.




3. Patara Antik Kent

Burası da olmazsa olmazlardan ama geçen sene biz gittiğimiz zaman belli bir bölümüne giriş yasak olduğu için bir dahaki gezimize ertelemek zorunda kaldık, ama siz giderseniz ve fırsatınız olursa Patara'nın Sahra Çölü'nü andıran kumlarında foto çekilmeyi atlamayın :)

4. Kaş Merkez ve Uzun Çarşı

Tabiki Kaş sokaklarında dolaşmazsak olmaz. Hem gündüz hem de akşam renkli olan sokakları, begonyalar süslü evleri ve tabiki tam çarşının ortasında bulunan Kral mezarı görülmesi gereken yerlerden.




5. Kaş Limanı ve Seyir Terası

Yine merkeze yürüme mesafesinde olan bu eşsiz manzarayı özellikle gün batımında görmenizi tavsiye ederiz. Eminim birçok güzel fotoğrafınız olacak.



6. Kekova, Batık şehir, Kaleköy (Simena)

Yaptığımız en güzel şeylerden biri Mavi Kaş Turizm'in Kekova Üçağız Kaleköy turuna katılmak oldu. Siz siz olun gittiğiniz tatil beldesinde mutlaka bir gün bir tekne turuna katılın, gerçekten çok keyifli oluyor. Bir kere rehberimiz gerçekten çok iyiydi, tarihe merakınız olmasa bile oluyor :) Likyalıların bir zamanlar yaşadığı yerleri şimdi görmek insanda farklı duygular uyandırıyor. Ayrıca turumuzun öğle yemekleri de çok güzeldi. Gerçekten gözüm kapalı önerebilirim.

Ve son durak Simena Kaleköy




Buraya sadece denizden ulaşım var, turumuzun son durağı burasıydı, yine iyi ki gördük dediğimiz yerlerden. Köy çok ufak, kekiği ve keçi sütünden yapılma ev dondurması ile meşhur. Sokaklarda mis gibi bir kekik kokusu hakim :) Dondurması da bir o kadar harika, biz I'm here Cafe'den yemeyi tercih ettik :)




Simena Kalesi ise muhteşem manzaraya sahip bir kale, siz siz olun mutlaka ama mutlaka o manzaradan bir bakın, kale girişi ücretli, müzekartı olanlara ise ücretsiz, gitmeden müzekart almakta fayda var, 1 sene Türkiye'nin her yerinde geçerli oluyor.

Kaş Plajları

ve gelelim o muhteşem sulara..





1. Kaputaş Plajı

Kaputaş hem fotoğraf severlere hem de yüzmeyi sevenlere güzel bir seçenek. Yukarıda bahsettiğim gibi ulaşımı çok kolay, yalnızca öğleden önce giderseniz daha iyi , sakin bir deniz sizi bekliyor olacak.


2. Akçagerme Plajı

Sanırım en sevdiğimiz plaj burası oldu. Hem çok sakin hem de merkeze çok yakın yaklaşık 5-6 dk. Yine merkezden kalkan minibüsler ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Extra bir giriş ücreti yok, Belediye'nin işlettiği tesis mevcut.




3. İnce Boğaz Koyu

Yine burası da yaklaşık bir 20 dk yürüme mesafesinde, sıcakta biraz zor oluyor tabiki ama iyi ki görmüşüz dediklerimizden. Antik Tiyatro'ya gittiğiniz gün burayı da listenize ekleyebilirsiniz, antik tiyatrodan bir 10 dk daha ileride bulunuyor. Hem sağ hem de sol tarafından denize girilebilen bir koy, not olarak belirtmekte fayda var koyda herhangi bir tesis bulunmamakta.





4. İnce Boğaz Mesire Alanı Halk Plajı

İnce Boğaz Koyundan bir 5-6 dk daha yürürseniz buraya varıyorsunuz. Tesis bulunmakta, ama ben denizini diğer yerleri gördükten sonra o kadar sevmedim.






5. Hidayetin Koyu

Burası da listemizde olan bir yerdi, balıklarla yüzebileceğimizi duymuştuk, fakat zamanımız yetmediği için bir sonraki gezimize bıraktık.

6. Seyrek Çakıl Plajı

Yine merkezden 20 dk uzaklıkta bulunan Seyrek Çakıl plajı da biraz daha sakinlik isteyenlerin tercihi olabilir.

Yeme-İçme

Kaş'a geldiğimizde bizi heycanlandıran şeylerden biri de lezzeti ile nam salmış mekanları deneme fırsatı oldu.




Oburus Momus

Eti çok sevmeyen ve vegan mutfağına meraklı biri olarak Oburus Momus'u duyunca mutlaka gitmek istedim. Hemen merkezde yer alan mekan hem dekor olarak hem de atmosfer olarak gerçekten çok keyifli, ve de yemekleri farklı lezzet arayanlar için oldukça iyi.

Mumi Cafe Beach

Yine merkezde yer alan denize sıfır mekan, akşam yemeği yemek için birebir, ayrıca canlı müzik de bulunuyor, biz gittiğimizde bir fasıl grubuna denk geldik, deniz kenarı orta fiyatlı bir mekan arayanlara duyurulur. 





Dost Cafe

Dışarıdan gördüğümüzde atmosferi ile ilgimizi üzerine toplayan o mekan.. Hem haraketli hem de sakin bir yer arıyorsanız burası tam orası. Merkezde çarşının ara sokaklarında yer alıyor.




L'Apéro Kaş

O bir Fransız, ama bildiğiniz gerçek bir Fransız, kapısından içeri girer girmez dekorasyonu atmosferi ile sizi içine çekiyor. Farklı mutfakları denemeyi seviyorsanız, bu fırsatı kaçırmamalısınız.



Bunbun 

Yine farklı bir mutfaktan gelen buharda pişmiş bun ekmeği içerisinde dilediğinizi seçebildiğiniz farklı bir burger lezzeti diyebiliriz.


Umarım faydalı bir yazı olmuştur, keyifli günler dilerim :)
















Yorumlar

  1. Resmen yazıyı okuyunca yaz geldi sıcacık bir yazı🥰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ne mutlu bana, artık yaz gelmeli :)

      Sil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş 🥰 sayenizde yeni şeyler de öğrendim. Gidecek olursam geri dönüp yazınızı tekrar okuyacağım 😇

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Toplam kaç lira harcadınız
    Kaç gününüzü aldı
    Sizce kaç lira bütçe gerekli?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz geçen sene gittik ve fiyatlar bu sene çok farklı, o yüzden kıyaslama yapmak doğru olmaz, ama uygun fiyatlı kalacak yer ayarladıktan sonra bütçenize göre uygun fiyatlı restaurantlar da bulabilirsiniz :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar