Bursa'nın Nilüferi Gölyazı Gezilecek Yerler

                                           

                                                 Merhabalar Gölyazı'yı merak eden herkese :)



Gölyazı Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı bir ada köyü. Ulaşım Üniversite istasyonundan 5-G otobüsü ile 25 dk. Ücret 2.8 TL :) https://www.burulas.com.tr/otobus-hareket-saatleri.aspx?id=1130&hat=5/G
Bu linkten saatlerini kontrol edebilirsiniz.

Köye girer girmez mutlu insan suratları karşılıyor sizi. Bana daha çok bir tatil beldesini andırdı Gölyazı :)

Gölyazı'da neler yapılır?


- Bence güne güzel bir kahvaltı ile başlayabilirsiniz. Biz kahvaltı mekanı olarak Gölyazı Gönül Sofrasını seçtik ve hiçte pişman olmadık =) 2 kişilik serpme kahvaltıyı 3 kişi yedik. Kişi başı 20 liranın altında bir ücret tuttu. Harika bir karşılama, güler yüz, kaliteli ve çeşitli bir kahvaltı, tatlı bir uğurlama. Yolumuz düşerse yine uğrarız Gönül Sofrasına :)


- Sonra ağlayan çınarın orada bir sürü güzel fotoğraf elde edebilirsiniz. Ben göl kenarında foto çekilmeyi tercih ettim. Ama arkadaşlarım ağlayan çınarı da bol bol fotoğrafladılar.




Daha sonra köprüden geçerek köyün iç kısımlarını da inceleyebilirsiniz. Biz cami'ye kadar ilerledik sonrası için vaktimiz kalmadı.

-Gölyazı'ya gitmişken sandal turu yapmadan da olmaz şimdi. Biz uzun olan sandal turunu seçtik yarım saat toplamda 40 lira, kişi sayısı farketmez :) Sazlıkların içinden, suların altında kalan kız kalesinin etrafından, ördeklerle beraber güzel bir gezinti.

- Karnınız acıktıysa ve balık seviyorsanız, buralar tam sizlik. Ama bizim vaktimiz yoktu maalesef, o yüzden akşam yemeği yiyemedik. Onun yerine zamanımızı Zambak tepesine verdik.

-Zambak Tepesinden Gölyazıya bir bakın, kırlarda dolaşın, bol bol fotoğraf çekin.



Kısacası biz Gölyazı'yı çok sevdik, pozitif enerji ile dolu. İnsanlar mutlu, yardımsever, güler yüzlü :) keşke daha erken varabilseydik,  4 saat bize yetmedi :) Bursa'ya yolunuz düşerse bir uğrayın derim :) Biz Mart'ta gitmemize rağmen ziyaretcisi boldu. Hava da güzeldi şansımıza :)

Yazacaklarım bu kadar. Gölyazı ile ilgili sorularınız varsa yazabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım. Tatlış günler dilerim.






Yorumlar

  1. Gölyazı'yı haberlerde görmüştüm. Şimdi anladım ki haberlerde anlatılanlardan daha güzelmiş. Sanırım bir boşluğumda oraya kaçacağım. Teşekkür ederim. Bu arada tekneyi kaptanı olmadan kiralayabiliyor muyuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olabildiysem ne mutlu:) Normalde kaptanı ile beraber kiralıyorsun, kaptansız olarak hiç sormadık biz, ama sandalı çok olanların bu konuda yardımcı olabileceğini düşünüyorum:)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar