İstanbul ve çevresinde doğanın tadını çıkaracabileceğiniz yerler :)

"Mesele son durağın neresi olduğu değil, nasıl anıların ve yaşanmışlıkların olduğudur." Penelope Riley

İstanbul ah İstanbul, ne kadar güzelsin sen öyle. Bu yazım benim gibi kalabalıktan kaçıp kendini doğada bulmak isteyenler için hem İstanbul'da hem de İstanbul çevresinde kaçabilecek yerler üzerine :)

1. Şile

Evet İstanbul'a sadece 45 dk-1 saat uzaklığında yemyeşil, keşfedilmemiş bir köşe. Biz  bu hafta ortası Şile'de bulunan Saklıgöl'e kaçtık. Hafta ortası olmasına rağmen çok fazla Arap turiste kapılarını açmıştı burası ama yine de çok güzeldi.

Göle sıfır kahvaltınızı, çayınızı alıp ördekleri izleyerek huzuru yakalayabilirsiniz. Ücretsiz otopark mevcut. Biz kahvaltı mekanı olarak Saklıgöl Karamandere Cafe'yi seçtik hiç de pişman olmadık, hem bulunduğu konum, hem verilen hizmet hem de yiyecekler harikaydı. Kiremitte menemeni özellikle öneririm :)

 Şile'ye gelmişken sahili görmeden de olmaz. Sahilin simgesi ağlayan kayaları ziyaret edebilirsiniz ve zamanınız varsa çevresindeki köyleri ziyaret etmenizi öneririm. Ben arabam ile talihsizlik yaşadığım için ağlayan kayaları uzaktan selamlayıp dönüş yoluna geçtim :)





2. Ballıkayalar Tabiat Parkı




İstanbul Anadolu yakasına sadece 40-45 dk uzaklıkta, İzmit'in Tavşanlı ilçesine bağlı. Yolda giderken bir an kaybolduğumuzu düşünmüştüm ıssız gelmişti, ama tabiat parkına giriş yaptığımız andan itibaren oo bayağı kalabalıkmış dedim. Ben arabayı tabiat parkı yolu üzerinde kenara bıraktım, ama tabiat parkının içerisinde ücretli otopark mevcut. Parka girer girmez bu manzara sizi karşılıyor, suyun sesi size huzur veriyor.


Yalnızca bir not : Eğer tabiat parkında kanyona girecekseniz ayakkabılarınızın altının kaymamasına özen göstermelisiniz, çünkü gerçekten zor bir parkur. Biz şelaleye kadar gidebildik ve bu yaklaşık 2 saat sürdü. Eğer siz derseniz ki biz sadece bu manzarada piknik yapmak istiyoruz o da mevcut. Belli bir sayıda piknik masası var, açıkta tuvaletler mevcut. Bir de piknik yapmayıp birşeyler içmek isteyenler için göle sıfır açıkta çay kahve içebileceğiniz bir kafe de mevcut.




3. Yuvacık


Evet burası için biraz yol gitmek lazım yaklaşık 1,5 saat kadar :) Ama bu manzara, bu ortam için bu yola değer. Yuvacık Barajı İzmit'in Gölcük yakınlarında bulunan Başiskele ilçesine bağlı. Tabelalar bu yeri bulmanıza yardımcı olacak :) Bizim burada ilk durağımız Marangoz Bahçe Kafe oldu. Park yeri mevcut. Çalışanlar gayet güler yüzlü ve yardımseverdi. Bize fotoğraf çekilmek için mi yoksa oturmak için mi geldiğimizi sordular. Biz de ikiside diyince, bize yukarıda salıncak olduğunu oradan fotoğrafların harika olduğunu söylediler :) Biz de önce fotoğraf çekilip sonra bir çaylarını içtik. Barajı gören yer kalmamıştı sağolsunlar bizim için yer açtılar, biz de manzaranın keyfini çıkararak çayımızı içebildik :)

Yanda buradan olan fotoları görebilirsiniz. Kafe'nin dizaynı o kadar hoş o kadar güzel ki, özellikle dünya barışına dair yazdıkları sözler, verdikleri mesaj bir harika; saygı, sevgi, hoşgörü, empati.. Daha sonra buralara gelmişken ileride bulunan Çamlıtepe Cafe- Restaurant'dan da baraj manzarasını izleyelim dedik ve pişman değiliz. Her iki kafe de çok güzel, tercih sizin :)




4. Kilyos

Aslında tam olarak Kilyos sahiline gitmedik ama aynı çevrede bulunan Ahali 279'da güne harika bir selam çaldık. Ağaçların içinde kahvaltımızı yaptık. Mekan tasarımı o kadar güzel ki insan buradan çıkmak istemiyor. Fiyatları mekanın şıklığına göre uygun, ama kapıda vale var gelirken ona göre gelin :) Burayı seveceğinize eminim, bizim zamanımız yoktu ama siz gelmişken Kilyos sahiline de uğrayabilirsiniz :)



Bonus 

Şimdi eğer zaten Kocaeli taraflarına geldiyseniz, yahut gelecekseniz Papuli Köyevini kesinlikle öneririm, ben ba-yıl-dımm. Doğal ve çeşitli kahvaltısı, özenli sunumu, ilgili çalışanları, harika mekanı ile harika bir yer. Üstelik kalma seçeneğiniz de var, ya da siz de sadece bizim gibi kahvlatı yapabilir, çayınızı kahvenizi içebilirsiniz. Yemyeşil doğa, ve İzmit körfezi manzaralı, modern köy ortamı :)


Buraların dışında kaçabileceğiniz Garipçe, Çatalca, Riva, Yalıköy, Kerpe, Maşukiye gibi yerler de var ama Riva , Maşukiye ve Garipçe hariç diğer yerlere henüz gitmediğimden detaylı yazamayacağım, belki siz benden önce gidersiniz ve ben sizin tavsiyelerinizi alırım :)) Ya da bakarsınız bir sonraki yazı da buralardan da bahsederim :) Sağlıcakla kalın :)




Yorumlar

  1. İstanbul'a hiç gelmedim ama bir gün geldiğim zaman bu yazdıklarını dikkate alarak Şile'yi gezeceğim. Fotoğraflarla edebiyatı birleştirip bize sunduğun için teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar