GÖKÇEADA GEZİLECEK YERLER

“Gezgin bir yere varmak için değil, keşfetmek için seyahat eder."
                                                              


                                                            Gökçeada Gezilecek Yerler



Gezilecek yerleri sıralamadan önce ulaşım konusundan bahsetmek istiyorum.

Ulaşım

Gökçeada'ya en kolay ulaşım şekli adanın içine kadar tek sefer yapan Truva Turizm ile ulaşmak. Toplam yolculuk feribot ile beraber Gökçeada merkeze 8 saat. Bir diğer seçenekte özel arabanız ile feribota binip adaya ulaşmak, tercih sizin :)

Bu şekilde yapmak istemeyen ya da uygun bilet bulamayan arkadaşlar için de Çanakkale Otogar'a gelip oradan Çanakkale Vapur Hatları İskelesine geçip vapurla Eceabat'a geçtikten sonra minibüs ile Kabatepe İskelesinden Gökçeada Feribotu ile Kuzu Limanı'na geçip oradan minibüs ile merkeze ya da Kaleköy artık nerede konaklayacaksanız oraya geçmek, ben anlatırken yoruldum siz okurken, bir de bunu uygulaması var, o yüzden en temizi siz de bizim yaptığımız gibi tek bir vasıta ile gelin :)

Ada içi ulaşım

Bu konudan bahsetmezsek de olmaz. Aracınız yoksa biraz kısıtlı bir ulaşım var, ama konaklama olarak merkezi seçerseniz her yere yakın olduğu için taksi ile de gitmek istediğiniz yere rahatlıkla gidebilirsiniz. Toplu taşıma için http://www.gokceada.bel.tr/altsayfa.php?sayfam=17 sayfasından otobüs saatlerine bakabilirsiniz. Özet yapacak olursak sık sık Kaleköy'e sefer bulunmakta, ve öğlen 2 sefer olmak üzere Kefaloz plajına ulaşım bulunmakta. 

Gezilecek Yerler

Gökçeada köyleri ile meşhur, o yüzden olmazsa olmaz Kaleköy, Zeytinli Köyü, Eski Bademli Köyü, Tepeköy en çok ziyaret edilen yerler. Belki burada şöyle bir not düşmek faydalı olur, Gökçeada diğer tatil beldelerinden biraz daha farklı, öyle çok şaşaalı albenili bir yer değil, daha doğal, salaş bir yer, gidenler bunu göz önünde bulundurarak gitsin, eğer doğal ve bakir kalmış sakin yerleri seviyorsanız burayı da çok seveceksiniz :)

Kaleköy


Mustafa'nın Kayfesi

Hepimizin fotoğraflardan gördüğü bir çok yer aslında bu köyden. İmroz Poseidon, Mustafanın Kayfesi, köye adını veren kalesi. Kaleköy'de mutlaka bir gün batımı izleyin derim, balık sevenlere balık restaurantları, romantik yemek yemek isteyenlere İmroz Poseidon ya da Yakamoz. Bu arada özellikle İmroz Poseidon'da yemek yemek isterseniz mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız, yoksa yer bulamayabilirsiniz. Yine canlı müzik tarzı bir şeyler isterseniz de burada seçenekler mevcut.


Aşağı Kaleköy
    


Zeytinli Rum Köyü

İşte burası adanın en cicili bicili yeri, bol bol foto çekeceğiniz renkli sokakları, tatlış cafeleri, rengarenk çiçekleri, yöresel tatları ile minik tatlış bir yer. Buraya toplu taşıma ile ulaşım yok, merkezden taksi ile sadece 10 dk'da ulaşabileceğiniz bir uzaklıkta :)    


                  

Zeytinli köy Gökçeada'nın rum köylerinden biri, buraya gelmişken burada çok yaygın olarak tüketilen artık köy ile özdeşmiş Dibek kahvesinden içmeden dönmek olmaz. Yine burada sadece bir yerde yapılan Cicirya'nın da gelmişken tadına bakabilirsiniz. Gökçeada'da ne yenir kısmında yine bahsedeceğim. Köy ufak birkaç tur attıktan sonra bitiyor. Buradaki cafelerin tatlılarına, kahvelerin tadına bakıp yeni lezzetler keşfedebilirsiniz :)

Eski Bademli Köyü

Yine toplu taşıma ile ulaşımı olmayan bir köy, merkeze uzaklığı aynı Zeytinli köy gibi sadece 10 dk, taksi ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bizim bu köye gelme amacımız Cafe Stenada'daki yoğurt tatlısı, yoğurdu çok seven biri olarak buranın spesiyalini es geçemezdim. Şöyle bir gerçek var ki buradaki Günbatımı Restaurant'ın manzarası en az İmroz Poseidon kadar güzel, hatta belki daha güzel. Restaurantta Rum müzikleri çalmakta yer sıkıntı çekmeyeceğiniz kadar büyük ve Eski Bademli gün batımı sadece bu restauranttan gözüküyor. Aşağıya fotoğrafları bırakıyor olacağım, deniz sonrası geldiğimiz için köyün geri kalan kısmını gezme şansımız olmadı, eğer siz gezerseniz ya da gezdiyseniz yorumlarınızı aşağıya bırakabilirsiniz :)

Günbatımı Restaurant Manzarası 



Cafe Stenada
       




Tepeköy'de merak ettiğim iki yer olmasına rağmen zaman kalmadığı için gidemedik. Tepeköy'de yine Rum köylerinden biri, ve adanın tek Rum tavernası burada yer almakta, sirtaki sevenlere duyurulur. Pınarbaşı ve Çınaraltı manzarası güzel noktalardan biri, merkeze yaklaşık 30-40 dk uzaklıkta.

Gökçeada Plajları

Gökçeada plajı diyince aklımda sadece Kefaloz kalıyor, çünkü Laz koyuna toplu taşıma ile ulaşım yok, merkeze yakın Yıldız koyunu ise yüzmeye değer bulamadık, plajı taşlık ve denizi dalgalıydı. Ama Kefaloz öyle mi, değil, çok güzel, ılık su, uygun fiyatlı şezlong, sakin bir koy, denizde hafif dalga vardı biz oradayken, ama genelde öğleden sonra dalgası diniyormuş. Biz Şen Restaurant Beach seçtik, şemsiye + şezlong 25 TL bir ücret ödedik, ortamı gayet sakin ve rahattı. Bu arada kitesurf, paddle board, yelken, sörf için de Gökçeada çok tercih edilen bir yer. 



Gökçeada'da ne yenir?

Geldik en can alıcı noktaya, ne yemeli? Daha önce de değindiğim gibi Kaleköy daha çok balık ve diğer deniz ürünleri için çok cazip bir yer, ben balık seven biri olmadığım için balık dışında adaya özgü başka yemeklerin olduğu bir restaurant bulmakta çok zorlandık, Hakan Hatipoğlu'nun da çok övdüğü Ağustos Böceği Restaurant'da ada domatesli makarna yedim ve iyi ki yemişim. Restaurant çok kaliteli daha çok İtalyan lezzetleri içerikli bir menüsü vardı, güzel olan şey İtalyan lezzetlerini ada lezzetleri ile birleştirmiş olmaları ve bonus olarak çok güzel kaliteli bir canlı müziğe denk gelmemiz :)


Gökçeada merkez bu konuda daha çok seçenek sunuyor, ev mantılarından tutun, çeşitli zeytinyağlılara, kebaplara ve Gökçeada'nın bir diğer meşhuru oğlak tandıra :) Biz çok et seven insanlar olmadığımız için etin en sevdiğimiz hali lahmacun kebap için müşterisi bol olarak dikkatimizi çeken Can Et'de yedik, o kadar beğendik ki, son akşam yine orada yedik :) 

Kahvaltı için ise ilk gün köy kahvaltısı yapmak için Salih'in yerine gittik, ada manzaralı köy kahvaltımızı yaptık, ada fiyatları bize bir tık yüksek geldi, ama adalar genel olarak pahalı olur zaten, aşağıya kahvaltıdan detaylı fotoğraf bırakırım, lezzet olarak bizi o kadar mest eden bir şey olmadı ama temiz ve doğal ürünler olduğu belli, ada manzarası için değer :) Mustafa'nın Kayfesi de yine köy kahvaltısı ve dibek kahvesi için çok tercih edilen bir yer.



Bir de buralara kadar gelmişken, adanın şu meşhur Efibadem kurabiyesinden yemeden dönmek olur mu olmaz. Gökçeada merkezde bulunan yine her daim müşterisi bol olan Meydani Cafe'de satılıyor bu güzel mi güzel lezzetli kurabiye :) Ben normalde tatlı ve kurabiye sevmem ama ben bile sevdim, eminim en az bir kutu yanınızda eve götüreceksiniz. 

burada bir tane ama eve kutu kutu götürdüm :)

Bir de Zeytinli köy'de Cicirya'dan bahsetmiştim, oraya özgü sadece Cicirya Cafe'de yapılan bir kahvaltılık türü yiyecek, içerisinde keçi peyniri, nane ve zeytinyağı var. Fotoğrafı aşağıya bıraktım.



Konaklama

Gökçeada’da çok fazla apart var, biz vesaitimiz olmadığı için merkezde konaklamayı uygun gördük. Kalacak yer seçenekleri için https://www.gokceadarehberim.com/nm-pansiyon_otel-cp-3 sayfasına göz atabilirsiniz.

Gökçeada turumuzun böylelikle sonuna geldik, umarım faydalı bir yazı olmuştur, sağlıkla mutlulukla kalın, tatlış günler :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar