İstanbul'da Yeni Yıl Ruhunu Yansıtan Mekanlar

"Gezgin bir yere varmak için değil, keşfetmek için seyahat eder." Goethe


İstanbul'da Yılbaşı Ruhunu Yansıtan Cafeler

Evet nedense yılbaşı geldiğinde hepimizin içini bir heyecan kaplar, o ışıklar, yılbaşı ağaçları ve zencefilli kurabiyeler, hepsi yeni yılı çağrıştırır bizlere. Şimdi gelin bunların hepsine sahip, o ruhu yaşatan yerlerin birkaçını burada listeyelim. 



1. Şekerci Cafer Erol, Kadıköy


İlk sırayı buraya vermezsen çok ayıp olurdu. Sadece yeni yılda değil yılın her zamanı en güzel, en tatlı yer burası bence. Hem dış görünüş hem iç dizaynı, hem lezzetleri ve çeşitliliği ile benim için bir numara. Buranın tarihi ta Osmanlı'lara kadar dayanır. Eminönü'nde başlamış hikaye şimdilerde Kadıköy'de devam etmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.sekercicafererol.com/hikayemiz
adresini ziyaret edebilirsiniz. 


2. Beyaz Fırın, Suadiye

                                   



















Gelelim bir başka tarihi mekana, Beyaz fırın, tarihi 1800'lere dayanıyor. İlk olarak Balat'ta kurulmuş olup şimdilerde birden fazla şubeye sahip. Ben Suadiye'dekini sizlerle paylaşmak istedim. İster akşam ister gündüz gidin, ışıklarıyla, tatlı süslemeleri ile dikkatinizi çekecek. Ayrıca menüsü çok geniş, tatlılardan tutun akşam yemeğine kadar her şey mevcut, fiyatlar ortalama. Eğer bu taraflara yakınsanız nereye gitsek diye düşünüyorsanız buraya bir şans verin derim :) Beyaz Fırın'ın tarihi hikayesini tamamını öğrenmek isterseniz de https://www.beyazfirin.com/beyazfirin-hikeye buradan ulaşabilirsiniz.



3.Vitavien



Aslında burayı ilk Suadiye'de görüp aklımın bir köşesine yazdım ve İstiklal'de bulunan 3 şubeden birinde deneme fırsatı buldum. Diğer iki mekana göre çok daha yeni olan Vitavien italyanca vita yani hayat ve vien gelen anlamında iki kelimenin birleşmesi ile oluşmuş. 2018'de açılan ilk şube Kadıköy ile birlikte şu an birçok şubeye sahiptir. Yine çok sayıda kahve ve tatlılara sahip, yazın  daha çok dondurması ile meşhur olan bu yere bir şans verebilirsiniz.
Daha fazlası için kendi https://vitavien.com.tr/ 
adresini ziyaret edebilirsiniz.




4. Asuman, Kadıköy


Yıllar önce Moda'da daha ufak yerindeyken lezzetlerini tatmıştık. Kapısında fazlaca sıra olan süslemeleri ile göz alan bir diğer gözde mekan. Biz bu sefer gittiğimizde o kadar sırayı beklemeyi göze alamadığımız için kapısından döndük ama bir gün yeniden şansımızı deneyeceğiz. Hikayesi ve daha fazlası için 
https://asuman.com/index.html adresine bakabilirsiniz.



5. Bomontiada, Şişli

















Burayı nedense çok seviyorum, sanırım farklı mimari yapısıyla gönlümü alıyor. Biraz da ortada bulunan avlusuyla yurtdışını andırıyor. Bomontiada'da belki de daha önce duymuşsunuzdur önceden burada bira fabrikası varmış daha sonra ise restore edilerek sosyokültürel bir ortam oluşturulmuş. İçerisinde sergiler, çeşitli kafeler ve restorantlar bulunmakta, HES kodu ile giriş yapabilirsiniz. Burası hakkında daha önce de bir yazı yazmıştım onun için




Bonus

Rita Moda














İnstagramda çokca denk geldiğimiz bu tatlış mekanı yol üstünde görünce fotoğraflamadan edemedim. Hemen Asuman'ın karşısında kalıyor. Lezzetlerini denemeye henüz fırsatım olmadı ama belki siz benden önce gidip denersiniz diye listemize eklemek istedim :)





Umarım sizin için keyifli bir okuma olmuştur, yıl bitmeden sizde bu mekanlardan birkaçını listenize ekleyebilirsiniz. Herkese mutlu bir yıl dilerim, sağlıkla kalın :)






Yorumlar

  1. Elinize saglik. Kucuk not: vitavien suadiye degil şaşkında.
    Sevgiler, iyi gezmeler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar